Feriepenge

Feriepenge - penge til at holde ferie for
Feriepenge optjenes ved at man som lønmodtager opnår retten til at der opspares en procentdel af ens løn til udbetaling i forbindelse med man afholder sine ferier. Det sker automatisk og uden du behøver at gøre arbejdgiveren opmærksom på det. Når pengene er optjent - det siger man om denne opsparing til ferie - er det straks vigtigere at være vågen. Pengene udbetales nemlig ikke automatisk så hvis man ikke gør krav på dem mister man retten til dem efter noget tid.

 

Så vær vågen ellers skal du måske hente kredit andetsteds for at komme på ferie. For ferie det tager vi danskere på Ritzau skriver "Efter et par år i uden stor ferieaktivitet er danskernes sommerferie igen en af de helt store poster på husholdningsbudgettet rundt omkring i landets privater.

 

I gennemsnit afsætter vi herhjemme nemlig næsten 20 procent flere penge til årets sommerferie i forhold til 2010, og det er en tendens, der er gældende for hele landet.

Det viser en spørgerunde lavet af Nordea. "Uanset hvor vi bor i landet og uanset aldersgruppe, lægger vi igen op til at bruge flere penge på årets sommerferie," siger forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Erichsen.

Rækker feriepengene ikke eller har man ikke nået at optjene nogle pga. mindre mængde arbejde så er der heldigvis alternative måder at få råd til at tage afsted. Et forbrugslån er en mulighed og mange kreditinstitutioner yder gerne lån uden at der skal stilles masser af sikkerhed og nogle sågar så man kan opnå lån på trods af RKI