Kontantlån kan opnås på mange måder
Den de fleste af os kender er ved at hæve penge i banken eller en pengeautomat og derved trække på en kredit som er tilknyttet kontoen bag. Et kontantlån er defineret ved at der udleveres rede penge eller måske overføres de til en sælger man er ved at købe noget af. Långiveren overdrager således kontanter man kan benytte til alt mellem himmel og jord. Er pengene møntet på noget bestemt eksempelvis boligkøb vil det være mere retvisende at bruge betegnelsen boliglån omend dette også af og til benævnes kontantlån. Og modstilles kreditforeningslån baseret på obligationer.

 

Kontantlån kan optages som et kviklån hvorved pengene hurtigt og ofte nemt kommer ind på det kreditkort man ønsker det og pengene kan bruges derfra. Det mere udfordrende lån at optage som kontantlån eller andre typer af forbrugslån i det hele taget er et RKI lån. Det er ofte svært da der hvis man er registreret i RKI ligger oplysninger som en potentiel långiver kan indhente og bruge til at afgøre om låntager er kreditværdig. RKI registrering er således en stor barriere og det er svært at låne penge trods RKI. Men man skal ikke give op på forhånd men indstille sig på at tage kontakt til flere udlånere af kontantlån eller andre typer af lån såsom Lån uden sikkerhed eller SMS lån.

Det anbefales at man undersøge de forskellige typer af udlånere, deres behov oplysninger og krav om sikkerhed inden man ansøger da det kan forberede en på de forskellige forhold som optimerer ens muligheder hos de forskellige udbydere.