Opnå kredit

Opnå kredit
Kredit er et vigtigt redskab til at få udvekslingen af varer og services til at foregå hensigtsmæssigt.Når du beder om at opnå kredit, er det du ønsker at få lov til at gennemføre et køb med lånte penge. Ideen er enkelt og lige til at du har brug for varen eller ydelsen du vil bruge pengene eller rettere kreditten til her og nu altså idag og så skyder du betalingen eller dele af den til en gang i fremtiden, indtil et senere tidspunkt eller måske over en længere periode hvilket er den typiske måde at betale tilbage på.

 

Afhængig af kredittypen og varen du ønsker at købe, bliver du som regel bedt om at lægge en vis udbetaling til det køb du skal foretage som betingelse for at få oprettet lånet og der skal aftales en afbetalingsprofil. Det er normalt en vis procentdel af den samlede pris på varen. Du forventes selvfølgelig - og dette er vigtigt - at betale renter for den mulighed for køb her og nu som kreditten giver. Og skal senere betale tilbage.

 

KREDIT ER GODT FORDI
Kredit giver dig økonomisk frihed, der ikke altid er mulig med kontanter og så selvfølgeig hvis man ikke har penge lige her og nu.

Eksempelvis, hvis du har brug for en bil til transport til jobbet, og det ikke er mulig at få en tilstrækkelig pålidelig bil med de midler du pt. har til rådighed. Her kan du få adgang til købet og transporten til et job som du sidenhen over tid kan tjene til bilens afdrag med. En bil kan her så betragtes som en investering og vil ofte kunne give kredit til et bilkøb når det er med dette formål for øje.

 

Et andet eksempel er hvis du har brug for nye sko til at virke præsentabel ved en jobsamtale, men din næste lønudbetaling er 5 dage senere end jobinterviewet så kan du med et kreditkort få råd ti skoene nu og så betale når lønnen går ind på din konto næste gang. Sidste eksempel er hvis du ikke har nogen tandlægeforsikring, så kan en kredit give dig adgang til den nødvendige behandling du har brug for her og nu og så kan du dele omkostningerne til udbedring af en smertefuld og dyr tandbehandling ud over tid.

 

Hvis kreditter bruges med omtanke er det et super og nødvendigt redskab for den moderne forbruger til at få sine behov dækket når det er relevant fremfor udelukkende når man har kontanter.